Sunați-ne acum: 0755.133.133

Un vânzător fericit

    Mă contactează acum vreo doi ani un client care îmi cere să-l ajut cu vânzarea unui imobil. Mă întâlnesc cu el, văd imobilul şi îmi spune prețul. La vremea respectivă prețul era exorbitant, cu vreo 25% peste prețul pieței. Mă întreabă cum mi se pare. Îi răspund că este un preț foarte mare raportat la piața imobiliară din Piteşti.

     Îmi spune: „o să vezi că obțin prețul ăsta pentru că sunt un tip norocos când vine vorba de vânzări”.

     Zâmbesc neîncrezător şi îi spun: „poate o să luați prețul dar nu prea curând”.

     După aproximativ doi ani în care nu am fost cu niciun client mă contactează un tip şi imi spune că vrea să vadă imobilul. Mă duc, îi arăt imobilul şi îl cumpără.

     La întocmirea actelor de vânzare-cumparare vânzătorul îmi spune „ai văzut, am obținut prețul pe care îl doream, ți-am spus eu că sunt norocos”. Eu îi răspund „ați obținut prețul dar în doi ani a crescut şi piața”.

     Aşa, omul nostru, „norocos” că a obținut un preț la care nu se aştepta acum doi ani, a devenit un vânzător fericit, cu toate că i-am explicat faptul că prețul de acum reflecta realitatea (era un preț normal astăzi).

Distribuie
Despre Autor
Perja Sorin

Director de vanzari Experienta din 2002 pana in prezent Broker acreditat ABI cu licenta nr: 0674 Attitude is everything! - Jeff Keller