Sunați-ne acum: 0755.133.133

Prima casă – Aprilie 2018

Aproximativ 2900 de garanții și de promisiuni de garantare au fost acordate, până la începutul lunii aprilie, în cadrul programului ”Prima Casă” 2018.

Programul Prima Casă 2018 a început oficial în luna Februarie, dispunând de un plafon de aproximativ 2 miliarde de euro.

Până la începutul lunii Martie, circa 5% din suma alocată pentru anul acesta s-a epuizat deja.

Băncile partenere din acest an sunt: Banca Comercială Română, BRD – Groupe Societe Generale, ING Bank, Banca Românească, Banca Transilvania, Unicredit Bank, Bancpost, CEC Bank, Credit Agricole Bank România, Raifeissen Bank, Garanti Bank,  Leumi Bank România, Marfin Bank, OTP Bank România și Piraeus Bank.

Pe lângă cele 2.900 de garanții și de promisiuni de garantare, un număr de aproximativ 1.000 de solicitări de garanții sau promisiuni de garantare se află în diverse stadii ale procesului de analiză, potrivit datelor Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM), citate de Economica.net.

Reprezentanții FNGCIMM declară că zilnic se primesc circa 60-70 de dosare Prima Casă. Durata necesară prelucrării unui astfel de dosar a scăzut de la 21 de zile, în 2017, la 5 zile, în prezent.

 

Distribuie
Despre Autor
Perja Sorin

Director de vanzari Experienta din 2002 pana in prezent Broker acreditat ABI cu licenta nr: 0674 Attitude is everything! - Jeff Keller