Sunați-ne acum: 0755.133.133

Piața imobiliară la început de an

Începutul de an a venit cu veşti bune: eliminarea impozitului pe venitul din vânzarea bunurilor imobiliare pentru persoanele fizice. Uaaau!!! Acest lucru ne duce repede cu gândul că imobilele vor scădea. De ce? Pentru că se elimină acest impozit. Surpriză însă: nu numai că prețul imobilelor nu a scăzut, dar proprietarii nu vor să semneze contractul de vânzare-cumpărare decât după data intrării in vigoare a legii (01.02.2017). De ce? Simplu: să le mai rămână nişte bani.

Acest avantaj oferit vânzătorilor ne face pe noi ca agenți să ne gândim: „vom putea lua un comision mai mare de la vânzător”😉😉😉, dar majoritatea vânzătorilor vor să le faci muncă gratis. În acest caz un lucru este bine de ştiut: „profesionist ieftin nu exista”. 😉

Prețul crescut al imobilelor la acest început de an se datorează faptului că numărul imobilelor oferite spre vânzare este mai mic decât numărul cumpărătorilor.

O bună parte dintre potențialii cumpărători adepți ai programului „Prima Casă” s-au reorientat către creditul „ipotecar” din cauza procedurilor anevoioase şi a lipsei fondurilor programului „Prima Casă”.

Pe piața chiriilor cererile sunt foarte mari iar oferta foarte scăzută. Se închiriază aproape orice.

În concluzie, piața imobiliară din Piteşti este pe un trend crescător.

 

Distribuie
Despre Autor
Perja Sorin

Director de vanzari Experienta din 2002 pana in prezent Broker acreditat ABI cu licenta nr: 0674 Attitude is everything! - Jeff Keller