Sunați-ne acum: 0755.133.133

5 motive să vinzi cu un agent imobiliar

      Dacă te-ai întrebat vreodată care ar fi motivele pentru care să apelezi la un agent imobiliar, iată, în continuare, cinci dintre cele mai importante:

  1. garantează siguranța atât a proprietarului cât şi a tranzacției. S-au întâmplat câteva cazuri în care proprietarii au fost jefuiți de diferite persoane primite în casă, persoane care se dădeau drept cumpărători. În acest sens un agent legitimează şi încheie contract cu fiecare potențial cumpărător având o evidență clară a persoanelor care au vizitat imobilul dar şi al insoțitorilor acestora.
  2. agentul are acces la o bază mai mare de clienți. Lucrând în imobiliare un agent are o bază de date cu potențialii clienți pentru imobilul tău. În altă ordine de idei un agent nu iți va vizita imobilul cu zeci de clienti ci îi va selecta doar pe cei cărora li se potriveste imobilul tău.
  3. un agent iți asigură un preț corect pentru imobilul tău. Prin experiența acumulată un agent iți spune un preț corect pentru imobilul tău, preț care poate diferi în funcție de mai mulți factori: rapiditatea tranzacției (cu cât vrei să vinzi mai repede un imobil cu atât prețul va fi mai mic şi cu cât ai timp mai mult la dispoziție pentru vânzarea lui vei obține un preț mai bun), plata cash sau prin credit bancar (dacă un anumit vânzător acceptă doar clienții cu plata cash, cu siguranță imobilul lui se va vinde la un preț mai scăzut, ştiut fiind faptul că cei care au banii cash sunt tot mai puțini iar aceştia se aşteaptă la o negocierea mai mare), locația în care se află imobilul (cu cât locația în care ai imobilul este mai „căutată”, cu atât prețul obținut pe imobil va fi mai mare şi invers) etc.
  4. scuteşti timp apelând la un agent imobiliar. Un agent imobiliar cunoaşte actele necesare unei vânzări, el iți explică etapele unei tranzacții cash şi etapele unei tranzacții efectuate prin intermediul unui credit bancar. Astfel, dacă ştii termenii şi datele tranzacției, poți scuti timp acceptând sau refuzând anumite oportunități.
  5. promovarea gratuită a proprietăților pe site-urile de specialitate. Agentul imobiliar iți promovează imobilul atât clienților pe care deja îi deține în baza de date cât şi potențialilor clienți prin site-urile imobiliare de specialitate prin anunțuri profesioniste.

      Motivele vânzării unui imobil prin intermediul unui agent imobiliar pot fi toate cele enumerate mai sus sau numai o parte dintre acestea.


Distribuie
Despre Autor
Perja Sorin

Director de vanzari Experienta din 2002 pana in prezent Broker acreditat ABI cu licenta nr: 0674 Attitude is everything! - Jeff Keller